Danièle Van Os

Danièle Van Os

Danièle Van Os is laureate van wedstrijden in binnen- en buitenland waar ze geprezen werd voor haar muzikaliteit, klankkleur en persoonlijke interpretatie.
Ze studeerde aan het Lemmensinstituut bij Godelieve Monden en Aram Van Ballaert.  Nadien specialiseerde ze zich aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bij Alexander Swete. 
Naast solo-optredens treedt Danièle op in het uniek duo piccolo en gitaar met Anke Lauwers en is ze lid van het Erasmus Ensemble.
Meer weten?

Duo met Anke Lauwers

Er zijn veel composities voor fluit en gitaar te vinden, maar we zoeken voortdurend naar nieuwe en minder gekende werken om voor publiek te brengen. Anke Lauwers speelt fluit en piccolo, Danièle Van Os vult aan met gitaar. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit 20ste/21ste eeuwse muziek uit Noord-Amerika en Europa. We vonden dansen, liederen, sonates… met mooie melodieën of mysterieuze samenklanken. Virtuoze muziek wisselt af met rustig, ontroerend repertoire. Na enkele jaren samenwerking en repetitie, bouwden we een veelzijdig, uitdagend en boeiend programma uit.
Meer weten?